kolmapäev, mai 23, 2007

Kahe katku vahel

Vahel on raske mõista, miks maailm tundub kohutavalt ebaõiglane. Aga ta teeb seda siiski. Elu sõidab üle ja sügav kurbus tuleb peale. Kui töötad ühise eesmärgi nimel ja töö hakkab vilja kandma, tekib tohutu võidujoovastus. See on kõikide nende, kelle nimel tegutsed, ühine saavutus. Aga kui - nimetagem neid "nendeks" - "nad" võtavad hetkega kogu su tegemised üle, sest tahavad, siis tuleb nutt peale. See on ebaõiglane kurbus, ma tean. Mul ei ole mingit õigust nii tunda ega mõelda, aga ometi teen seda ja tunne on, et mind pole vaja. Pole PÄRISELT vaja. S.t. rohkem, kui ebameeldivateks alustamisteks, aga mitte enam meeldivaks kooreriisumiseks. Ja nii sai "meie" võit "nende" võiduks. Ja mul on eemalt hea meel, aga rohkem kurb.

GenKlubi saun sai tööle ning sisseõnnistatud segasaunaga (segasaun - s.o. kui mehed on saunas ja naised segavad) koosluses üks mees ja kaks naist. Nüüd me käime KÕIK kõiketeadjanägudega ringi, et piinata ülejäänud kolme meest, kes arvasid, et saunas on nii lahe käia, kui seisad kõik-see-aeg õues ja teed suitsu. Igaljuhul. Olen peaaegu alasti Tartu kesklinnas käinud. See on peaaegu "meeletu".

Ja teatrikriitikute piiramisrõngas pole eriti meeldiv olla. Tahaks sealt välja. Keil vs. Põllu. Aga kas nad peksavad teineteist? Ei. Ikka seda, kel on oletatavasti mõjuvõimu millegi üle. Ja teate mis? Tegelikult ei ole mingit võimu, ei rohkem ega vähem mõjusat!

1 kommentaar:

Ivš ütles ...

Kuidas saavad kolm inimest sauna?

Rätik võlude ette, uks lahti, sisse, rätik varna.

Vesi kerisele, püsti lavatsile, näpud varvastele, naer.

Vesi saab otsa, õlu saab otsa, kutt ja mutid saunast välja.

Üks dushialla - karjatus. Ilge madin ja mürin ukse taga. Üks dushialt välja, teine sisse - karjatus. Tšill. Teine dushialt välja, kolmas sisse - karjatus jääb tulemata. Suur valge pealik ei olegi nii valge.